subota, 27. maj 2017.
Vazno

Arhiva kategorije: Aktuelnosti

Muzika za novi život

MŠ „Živorad Grbić“ će u periodu od 15. do 23. maja obeležiti 63 godine postojanja i uspešnog rada,  nizom programa koji će i ovog maja potvrditi  činjenicu da je ova institucija jedan od najznačajnijih nosioca kulturnog i umetničkog života u Valjevu.  Obzirom da preko šest decenija  valjevska muzička škola  uspešno stvara i neguje muzički život  grada, prvi koncert u okviru proslave Dana  škole biće upravo posvečen radjanju novih života. U ... Opširnije »

Obaveštenje o akcijama za Centar za vantelesnu oplodnju

2013_03_05

Protekle nedelje najavljene su tri akcije prikupljanja sredstava za Centar za vantelesnu oplodnju OB Valjevo u okviru aktivnosti udruženja “Da se novi život rađa”. Učenici OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Brankovine, već tradicionalno organizuju prodajnu izložbu svojih unikatnih novogodišnjih čestitki i sav prihod doniraju našem Centru za VTO. Ove godine, učenici i kolektiv će u petak, 23. decembra od 10 do 11 časova na platou ispred Opštine, prodavati čestitke. Proteklog ... Opširnije »

Četvrti rođendan Centra za vantelesnu oplodnju OB Valjevo

02

Četvrti rođendan najmlađi državni Centar za vantelesnu oplodnju dočekuje sa 203 bebe koje su rođene iz procedura nastalih u protekle četiri godine. Šef odseka za vantelesnu oplodnju dr Branko Budimirović rekao je da Centar raste zajedno sa svojim bebama. -          Za prvih 100 beba o kojima smo pričali prošle godine, bilo nam je neophodno dve godine i četiri meseca svakodnevnog rada. Za drugih sto beba kako smo obećali bilo nam ... Opširnije »

Nove akcije udruženja “Da se novi život rađa”

00

Centar za vantelesnu oplodnju OB Valjevo, 14.decembra proslavlja svoj četvrti rođendan. Pre četiri godine sa otvaranjem centra pocela je i akcija „Da se novi život rađa“ koja je do sada nizom aktivnosti uspela da centar promovise i paralelno sa promocijom  angazuje brojne kompanije, skole, anonimne pojedince i sve koji su bili voljni da pomognu opremanje centra. Ovim putem se jos jednom svima zahvaljujemo. Pred četvrti rođendan javilo se nekoliko humanih ... Opširnije »

Učešće na Međunarodnom simpozijumu

00

Šef odseka za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, dr Branko Budimirović, povodom 25 godina humane reprodukcije u Srbiji, učestvovao je na 11. Međunarodnom simpozijumu, pod pokroviteljstvom Udruženja za humanu reprodukciju Srbije i Crne Gore, koji je održan početkom meseca. Dr Budimirović je prezentovao rad sa temom “Uticaj broja NK ćelija u perifernoj krvi na ishod embriotransfera”. Sesija na kojoj je prezentovan rad se odnosila na nove tehnologije u humanoj reprodukciji ... Opširnije »

Stigla 200. beba Centra za vantelesnu oplodnju OB Valjevo

2016_09_01

Poslednjeg dana novembra u Sremskoj Mitrovici, svet su ugledali blizanci, devojčica i dečak,  199. i 200. beba koji su nastali pre devet meseci u Centru za vantelesnu oplodnju OB Valjevo. Pred četvrti rođendan Centra, 14. decembar, desio se i ovaj mali jubilej, rođenje dvestote bebe, koji se svakako očekivao do kraja godine. Prošle godine su takođe krajem novembra rođene Valjevke, bliznakinje 99. i 100. beba. Početkom 2017. godine očekuje se ... Opširnije »

Centar za VTO ima senior kliničkog embriologa

01

Milica Krstivojević sa 14 godina radnog iskustva u IVF laboratorijama je 2010. dobila sertifikat klinički embriolog, a ove godine je na ispitu dobila i sertifikat kojim potvrđuje zvanje senior klinički embriolog. Ovim sertifikatom (PDF sertifikat) Milica Krstivojević se ubraja u malobrojne stručnjake u zemlji koji se na najvišem nivou bave problematikom in vitro fertilizacije. Za Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo izuzetna je čast da jedan od stručnjaka koji ... Opširnije »

Tri godine od rođenja prve bebe Centra za VTO Opšte bolnice

2016_09_01

Najmlađi državni Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo na današnji dan, pre tri godine, dobio je prvi plod svog rada, kada je u Prijepolju rođena Minja. Tokom meseca septembra 2013. godine, rođene su prve bebe Centra za van telesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. Prva grupa parova iz Zapadne Srbije, koje je Republički Fond za zdravstveno osiguranje poslao u valjevsku bolnicu, radila je zahvat vantelesne oplodnje tokom januara 2013. pa ... Opširnije »

Nova oprema za Centar za vantelesnu oplodnju

2016_08_18

Zahvaljujući kvalitetu i sopstvenom radu, Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo postiže zapažene rezultate. Mnogi  ljudi dobre volje su prepoznali rezultate, angažovanost i rad i  kroz donacije pomažu opremanje, širenje i rad Centra za vantelesnu oplodnju OB Valjevo. Ove nedelje Centru je donirana laminarna komora, grejna ploča, mikroskop i monitor za praćenje embiona, a donator ove vredne i značajne opreme je u široj javnosti želeo da ostane anoniman. To ... Opširnije »

Naš mladi ambasador na ESHRE

2016_07_12

Na 32. po redu godišnjem sastanku Evropskog udruženja za humanu reprodukciju i embriologiju (ESHRE)  koji je ove godine održan u glavnom gradu Finske – Helsinkiju,  učestvovalo je 9.600 stručnjaka  iz celog sveta, a među njima i tim Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. Naš tim koji su činili šef odseka dr Branko Budimirović  i klinički embriolozi Milica Krstivojević, Mirka Đorđević i Jasna Živanović imao je i svog predstavnika u ... Opširnije »