utorak, 28. mart 2023.
Vazno

Asistirana reprodukcija

Za mnoge parove, ostvarenje roditeljstva ne dešava se tako brzo i jednostavno, kao što su očekivali. Gotovo svaki 7. par u Srbiji ima problema sa dobijanjem potomstva, dok svaki 12. par nikada ne ostvari svoju želju za roditeljstvom. Ukoliko ni nakon 12 meseci pokušavanja (odnosno 6 meseci ako ste stariji od 35 godina) niste uspeli da ostvarite željenu trudnoću, trebalo bi da potražite pomoć i savet lekara i da na vreme započnete lečenje ili razmotrite druge mogućnosti za ostvarenje željenog cilja.

Ideja lečenja neplodnosti je u povećavanju šansi da dođe do začeća poboljšanjem prirodnih oplodnih mogućnosti para. Suština svih tehnika asistirane reprodukcije je u stimulaciji ovulacije i ostvarivanju kontakta između jajne ćelije i spermatozoida bilo skraćivanjem puta do njihovog spajanja (inseminacija – IUI) bilo dovođenjem u neposredan kontakt van tela žene (vantelesna oplodnja- IVF).

3 komentara

  1. Nama treba donatorka jajnih ćelija ako to vi radite

  2. Postovani, interesuje me da li radite VTO u prirodnom ciklusu,koja je cena i kakvi su uslovi placanja?

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>