utorak, 14. jul 2020.
Vazno

Radna poseta Mariboru

Predstavnici Zdravstvenog centra Valjevo su od 7. do 9. decembra bili u radnoj poseti Univerzitetskom kliničkom centru Maribor, što predstavlja nastavak saradnje dve ustanove, posebno u oblasti vantelesne oplodnje.

U poseti Mariboru bili su prim. dr Ilija Tripković, generalni direktor ZC Valjevo, dr Branko Budimirović, subspecijalista za fertilitet i sterilitet, inače, šef tima za vantelesnu oplodnju u Valjevu, Milica Krstivojević, klinički embriolog i Mirjana Jovanović, glavna sestra Odseka za dijagnostiku i lečenje steriliteta sa endokrinologijom i biomedicinski potpomognutom oplodnjom u valjevskoj bolnici. Oni su imali priliku da razmene iskustva sa kolegama iz Odseka za reproduktivnu medicinu UKC Maribor, kako kroz razgovore, tako i kroz praktičan rad sa akademikom prof. dr Veljkom Vlaisavljevićem i doc. dr Borutom Kovačičem. Po povratku iz Slovenije ističu da je uspostavljena odlična saradnja sa tom ustanovom i da su im dagocena iskustva koja su tamo mogli steći što se tiče organizacije i načina rada, posebno u ovako osetljivoj oblasti. Mirjana Jovanović ističe da je za rad medicinskih sestara i tehničara jako značajna ovakva edukacija, posebno sa timom koji ima višedecenijsko iskustvo u ovoj oblasti, kakav je tim UKC Maribor, a kaže i da je jako značajnu edukaciju prošla i u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, gde je petnaest dana provela radeći sa kolegama u Odseku za arteficijalne reproduktivne tehnologije.

Jedan komentar

  1. Poštovani, da li mogu master biolozi kod Vas volontirati i pripremati se za Eshre sertifikat?

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>