četvrtak, 8. decembar 2022.
Vazno

Vantelesna oplodnja

Zdravstveni centar Valjevo je u julu 2012. godine dobio saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije za realizaciju programa vantelesne oplodnje. Pacijentkinje, prema prioritetima, u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Tim Zdravstvenog centra će svim bračnim parovima koji će biti uključeni u ovaj program pružiti punu podršku u narednom periodu.

U realizaciju programa vantelesne oplodnje uključen je čitav tim koji čine lekari, psiholozi, medicinske sestre i tehničari, zaposleni uključeni u organizaciju. Program vodi dr Branko Budimirović, subspecijalista za fertilitet i sterilitet, zajedno sa kliničkim embriologom Milicom Krstivojević, uz podršku konsultanata i kolega iz ustanove.

Ugovor o saradnji između ZC Valjevo i UKC Maribor, koji je lider u ovoj oblasti, potpisan je 18. jula 2012. godine. Međutim, saradnja sa UKC Maribor traje već dugi niz godina, kroz edukaciju našeg tima kod njihovih eminentnih stručnjaka prof. dr Veljka Vlaislavjevića i doc. dr Boruta Kovačiča, koji je u dva navrata bio i gost našeg grada i naše ustanove.

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>