utorak, 28. mart 2023.
Vazno

Program vantelesne oplodnje – O nama

Zdravstveni centar Valjevo je u julu 2012. godine dobio saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije za realizaciju programa vantelesne oplodnje. Pacijentkinje, prema prioritetima, u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Tim Zdravstvenog centra će svim bračnim parovima koji će biti uključeni u ovaj program pružiti punu podršku u narednom periodu.

U realizaciju programa vantelesne oplodnje uključen je čitav tim koji čine lekari, psiholozi, medicinske sestre i tehničari, zaposleni uključeni u organizaciju. Program vodi dr Branko Budimirović, subspecijalista za fertilitet i sterilitet, zajedno sa kliničkim embriologom Milicom Krstivojević, uz podršku konsultanata i kolega iz ustanove.

Ugovor o saradnji između ZC Valjevo i UKC Maribor, koji je lider u ovoj oblasti, potpisan je 18. jula 2012. godine. Međutim, saradnja sa UKC Maribor traje već dugi niz godina, kroz edukaciju našeg tima kod njihovih eminentnih stručnjaka prof. dr Veljka Vlaisavljevića i doc. dr Boruta Kovačiča, koji nam pružaju podršku u realizaciji programa vantelesne oplodnje.

Komentari su zatvoreni.