nedelja, 20. oktobar 2019.
Vazno

Najčešće postavljena pitanja

Šta je asistirana reprodukcija?

Šta je asistirana reprodukcija?

Ideja lečenja neplodnosti je u povećavanju šansi da dođe do začeća poboljšanjem prirodnih oplodnih mogućnosti para. Suština svih tehnika asistirane reprodukcije je u stimulaciji ovulacije i ostvarivanju kontakta između jajne ćelije i spermatozoida bilo skraćivanjem puta do njihovog spajanja (inseminacija – IUI) bilo dovođenjem u neposredan kontakt van tela žene (vantelesna oplodnja- IVF).

Šta je bračni infertilitet?

Šta je bračni infertilitet?

Kada željena trudnoća izostane i posle godinu dana pokušavanja da do nje dođe, možemo govoriti o bračnoj neplodnosti. To stanje je prouzrokovano funkcionalnim ili organskim oštećenjima pojedinih delova reproduktivnog sistema partnera. U našoj zemlji svaki 7. par ima problem sa plodnošću, a skoro svakom 12. bračnom paru se ne ostvari želja da postane roditelj. Prema nekim procenama skoro 75% parova se ne leči i ne želi da prihvati da ima problem.

2 komentara

  1. Dobro vece ,intresuje me cena i postupak vto?

  2. Zanima me da li devojka može sa 18god na vantelesnu oplodnju ? Hvala

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>