utorak, 28. mart 2023.
Vazno

Poziv donatorima

Poštovani,

U ime Zdravstvenog centra Valjevo želim da Vas pozovem da nam date podršku za realizaciju programa vantelesne oplodnje, za koji je naša ustanova u julu 2012. godine dobila saglasnost Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Pacijentkinje, prema prioritetima, u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO), a prvi bračni parovi upućeni su iz filijala Šabac, Užice, Čačak, Kraljevo, Novi Pazar i Valjevo. Centar za vantelesnu oplodnju vodi dr Branko Budimirović, subspecijalista za fertilitet i sterilitet, zajedno sa kliničkim embriologom Milicom Krstivojević, uz podršku konsultanata, a ugovor o saradnji potpisali smo sa Univerzitetskim kliničkim centrom Maribor iz Slovenije. Tim, koji uz lekare i embriologe, čine i psiholozi, medicinske sestre i tehničari, zaposleni u organizaciji, će svim bračnim parovima koji će biti uključeni u ovaj program pružiti punu stručnu i logističku podršku u narednom periodu. Međutim, da bismo u tome uspeli neophodna nam je i Vaša podrška i pomoć.

Koliko je značajna realizacija programa vantelesne oplodnje u Valjevu govore podaci da svaki sedmi par u Srbiji ima problema sa plodnošću, a skoro svakom dvanaestom bračnom paru se ne ostvari želja da postanu roditelji, pa neplodnost postaje i problem nacije. Za mnoge parove jedini način da dobiju željenu bebu je vantelesna oplodnja, a sa područja Zapadne i Centralne Srbije godišnje je za taj program, koji finansira RFZO, upućivano oko 300 parova. Pored uzroka medicinske prirode, jedan od važnih faktora za uspešnost vantelesne oplodnje su i godine života žene. Zato je važno pružiti im šansu da na vreme pokušaju da ostvare svoju najveću želju i postanu majke.

Nadamo se da ćete u skladu sa Vašim mogućnostima finansijski podržati našu borbu da se u Srbiji rodi što više dece. Pomoć nam je potrebna kako bismo uspeli da obezbedimo što kvalitetnije uslove za realizaciju ovog programa, kao i što ugodniji boravak pacijentkinjama koje će dolaziti iz cele Srbije. Pozivamo Vas da svojim učešćem date doprinos i podršku ovom plemenitom projektu, koji daje nadu velikom broju bračnih parova u ostvarivanju njihovog sna o formiranju porodice.

Pomoć i razumevanje prijatelja i saradnika za nas je dragocena, zato Vas molimo da budete deo entuzijazma našeg tima i uključite se u projekat!

Uplatu možete izvršiti na račun br. 840-173667-17

S poštovanjem,

Prim. dr Ilija Tripković,
Generalni direktor ZC Valjevo

Komentari su zatvoreni.